Mistral Travel Ltd.
34, Hristo Belchev Str., 1000 Sofia, Bulgaria
Tel. +359 2 980 44 59 Tel./Fax. +359 2 980 41 05
mistral@mistralbg.com
НАЧАЛО  |  ЗА НАС  |  ДОКУМЕНТИ  |  НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ!  |  НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ  |  ОБЩИ УСЛОВИЯ  |  КОНТАКТИ 
ПЛАЖОВЕТЕ на КАВАЛА с о. Тасос през септември! - 06.09.2017
ПЛАЖОВЕТЕ на КАВАЛА с о. Тасос през септември! - 06.09.2017

Илинден/ Екзохи - пещерата Маара - Кавала - НЕА Ираклица - Тасос
4 Дни/3 Нощувки
Автобус
Резервация / Запитване 
Цена от: 310 лв.
   Разпечатай, запази или изпрати на Приятел, програмата в WORD!ГЪРЦИЯ през СЕПТЕМВРИ - почивка на море в КАВАЛА!

Плажна фиеста - финал на ЛЯТО 2017 на лазурното море и златисти пясъчни ПЛАЖОВЕ в КАВАЛА!


 • МАРШРУТ: Илинден/ Екзохи - пещерата Маара - Кавала - НЕА Ираклица - о. Тасос

 • 06.09.2017 – 09.09.2017

 • 4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 вечери
 • Посещение на пещерата Маара /без вх. такса/ + плаж на Нея Ираклица
 • По желание екскурзия до о.Тасос
 • Хотел в Кавала - Oceanis 3*http://www.oceaniskavala.gr/


ПРОГРАМА

1 ден: София – Кавала
Сутринта в 07:30 часа отпътуване по маршрута: София – Дупница – Благоевград – Гоце Делчев – КПП Илинден. Преминаване през граничните пунктове: Илинден/ Екзохи.
БОНУС! Посещение на пещерата МААРАТА,
(входен билет не е вкл., заплаща се на място) откъдето води началото си река Аггитис, в чийто води Апастол Павел кръщава първата християнка в Европа - Лидия. Пещерата е с дължина 12 км, от които - 2.5 м. дължина са проходими, а от тях 500 метра са открити за посещения. В пещерата водите на реката са с температура 13 градуса, а въздуха е с температура 17 градуса. В ранния след обяд пристигане в Кавала и настаняване в хотел „Галакси“ – 4*. Почивка за освежаване. Свободно време за плаж. Привечер разходка в стария град, разположен на полуостров „Панагия“ и запознаване с забележителностите му: паметника и къщата на Мехмед Али, благодетел за жителите на Кавала и остров Тасос, църквата „Св. Богородица“, Крепостта, Имарета и Аквадукта. Вечеря и нощувка.

2 ден: Кавала – Неа Перамос – плаж Аммолофи – Кавала
Закуска. Свободно време.
По желание и срещу доп. заплащане плажна екскурзия до АММОЛОФИ.
Сутринта в 09:30 часа отпътуване за Неа Перамос и плаж Аммолофи – грижливо пазена тайна от жителите на Калава и околности. Панорамен крайбрежен път ни превежда край красиви закътани заливи с дивни плажове и плажчета започвайки от: Palio, скътан в малък залив, следван от Kalamitsa и необятния залив с романтични островчета на дивната Nea Iraklitsa, за да достигнем до Неа Перамос и плажа AMMOLOFI (в превод пясъчни дюни) – истински шедьовър на природата от огромни пясъчни дюни от фин като брашно бял пясък, контрастиращ с лазурно чисто море, позлатено от щедрото слънце. Цялата тази красота е грижливо скътана зад хълмове и сред масиви от лозя с кехлибарено грозде. Няма да откриете тук хотели, а само тук - там малки вили, които се броят на пръстите на една ръка..Тук царства природата – пясък, дюни, море и плаж награден със СИН флаг. Плажът разполага със съблекални, душове и шезлонги, предоставени от 2 плажни бара. При желание да се възползвате от шезлонг, ще трябва да си поръчате напитка: кафе, фрапе, кола или каквото желаете в момента (ориентировъчна цена около 3-4 евро). Следобяд 16:00 часа завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден Кавала – Керамоти – остров Тасос – Кавала
Закуска. Свободно време в Кавала.
По желание и срещу доп. заплащане: целодневна плажна екскурзия до Керамоти, остров Тасос и столицата Лименас.
В 09:30 часа отпътуваме на изток към пристанище и курорт Керамоти, откъдето с ферибот се отправяме за остров Тасос и столицата му Лименас.
Туристите, които не желаят да посетят острова, могат да останат да плажуват на Керамоти. Отпътуването от остров Тасос е около 16:00 часа. Преблизително завръщане в Кавала и хотела 18:00 часа. Свободно време и възможност вечерта по Ваш избор да посетите някоя от близките крайбрежни таверни и да опитате рибни ястия. Нощувка.

4 ден: Кавала – Неа Ираклица – София
В 09:30 часа освобождаване на хотела.
Опътуване за плаж до Неа Ираклица.
Неа Ираклица грабва туриста с необятния си залив, завършващ с не висок хълм, по който са накацали къщи на местното население и вилите на тези от близките околности. За романтиката в залива допринасят и малките островчета в морето, сякаш на една ръка разстояние от златния пясък. Време за плаж, възможност за обяд в таверните на плажа и крайбрежната улица. Отпътуване за България (320 км.) в 14:30 часа. Очаквано завръщане в София около 22:30 часа.

Пакетна цена на турист:

 • Турист в двойна стая – 310 лв.
 • Единична стая - 380 лв.
 • Дете до 03 г. с 2-ма възр. в стая – 60 лв.
 • Трети възрастен – 270 лв.
 • Дете от 04 до 8.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 200 лв.

 • Дете до 03 год. заплаща транспорт и се настанява в бебешко креватче в хотела.
 • За желаещи да пътуват със собствен транспорт, отстъпка от цената – 30 лева.

Пакетната цена включва:
• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
• 3 нощувки със закуски на богата блок маса
• 2 стандартни вечери без напитки
• Посещение на пещера МААРА /входната такса се заплаща на място, по желание/
• Разходка в стария град на Кавала
• Плаж на Неа Ираклица
• Застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК "Уника" с лимит на отговорност 4000 евро /доплащане за възраст над 65 г./
• Водач от агенцията по време на пътуването

Пакетната цена НЕ включва:
• Доплащане за мед. застраховка за туристи над 65 г. -3 лв., над 70 г - 6 лв.
• Плаж на Аммолофи – 10 евро възрастен; дете до 11.99 - 50% от цената
• Целодневна плажна екскурзия до: Керамоти и остров Тасос в столицата Лименас - 17 евро възрастен; 12 евро дете до 12 г. при мин. 25 плащащи туристи
• Вход на пещерата Маара
• Музейни такси за обекти посещавани по желание

Необходими документи:
• лична карта или международен паспорт
• за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/ в оригинал и копие.
• допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания – няма

Срок и начин на плащане:
• депозит - 30%
• доплащане - не по-късно от 20 дни преди пътуването

Валутен курс:
1 лв = 0,52 EUR

Часово време:
България 12 ч. Гърция 12 ч.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
 • Екскурзиите се заплащат от България и се осъществяват при мин. 25 души

Плаж на Аммолофи, Неа Перамос
Малко известен „див плаж“, добре опазен от инвазията на цивилизацията и справедливо определян, като добре опазена тайна на местното население. В този ден, на този плаж ще бъдете само Вие и сътворения от Природата скътан залив с лазурно чисто море, галещо широка плажна ивица с фин като брашно пясък осеян с малки, големи и още по – големи дюни. Погледът ви отправен в далечината на лазурната морска шир, ще спре в очертаващите се синкави контури на планинския масив на остров Тасос.
Тук, на АММОЛОФИ няма да откриете хотели, нито къмпинги нито пък други мащабни застроявания. Тук царства Природата, само тук – там ще срещнете малки вили. Плажа разполага със: съблекални, душове и тоалетни, а за да можете все пак да ползвате и удобствата на съвремието има и два плажни бара, които предоставят шезлонги и чадъри, които можете да ползвате срещу елементарна поръчка: кафе, фрапе, чай или каквото в момента желаете..
За плажа се отправяме в 09:30 часа ( пътуваме около 30 мин.), в 16:00 часа отпътуваме обратно за хотела и Кавала.
 • Съвет: в този ден са Ви нужни: подходящо облекло за плаж, плажни чехли, бански костюм, слънчева шапка и очила, плажна хавлия и слънцезащитна козметика.
Цена на екскурзията: 10 евро - възрастен; 5 евро - деца до 11.99 год.

Плаж на Керамоти и остров Тасос – столица Лименас
Плажни забавления в този ден по избор: в Керамоти или на остров Тасос в главния град Лименас.
В Керамоти са обособени три плажни зони с обща дължина 14 км. непрекъсната плажна ивица. И трите плажа: "Амос бийч", "Паралия" и "Коко бийч" са отличени със "Син флаг" за чистота и безопасност непрекъснато от 2007 г. насам. Те предлагат пълен набор от услуги и удобства (включително заведения, чадъри, шатри, шезлонги). Не е необходимо да се плащат входни такси за тях. Едно кафе от бара е достатъчно. Любителите на спокойствието и уединението предпочитат "Амос бийч", а тийнейджърите са привлечени от ритмичната музика и глъчката на "Коко бийч". Най-старият плаж "Паралия" обикновено е претъпкан с гърци от околните градчета и села.
Характерно за плажната ивица на Керамоти е, че където и да решите да отидете, пред вас се разкрива великолепна гледка - малкото безлюдно островче Тасупола изглеждаща подкупващо близо - едва ли не на един хвърлей място, а в дъното на хоризонта се синее Тасос. Често някой преминаващ ферибот разнообразява гледката.
На любителите на остров Тасос, столицата Лименас ще предложи приятно 30 минутно пътуване с ферибота в компанията на гларуси, приятна разходка в градчето и плаж.
Цена на екскурзията до остров Тасос: 17 евро възрастен; 12 евро деца до 11.99 год.
Цена на екскурзията до Керамоти: 10 евро възрастен; 8 евро деца до 11.99 год.

Плаж на Неа Ираклица – полудневна плажна екскурзия до Неа Ираклица (15-20 км.) от Кавала.
Курортният град е разположен на красив пясъчен залив, описващ широка и необятна дъга, завършваща с невисок хълм със защитено от вълните малко пристанище. По хълма са накацали къщите на местните жители, а в подножието на хълма и в протежение по плажната ивица са църквата, малък сенчест парк, магазини и разбира се множество таверни, кафетерии и плажни барове, предоставящи шезлонги и чадъри за плажуващите. И тук, както навсякъде в Гърция, можете да ползвате чадър и шезлонг срещу направена поръчка от предоставящото ги заведение.
Плажът на Неа Ираклица е живописно и романтично място с пясъчен плаж и кристално чисто море, а островчетата в морето пред Вас са сякаш на една ръка разстояние. На плажа има съблекални, душове и тоалетни. В Неа Ираклица ще бъдем от 10:00 до 14:00 часа – време, в което ще можете да плажувате и да обядвате в местните ресторантчета, преди отпътуването ни за България и София.
 • Съвет: тъй като този плаж се случва в деня на отпътуване за България е необходимо да подготвите: удобни дрехи за пътуването обратно до София, както и плажните принадлежности, дрехи и аксесоари. В Неа Ираклица има къде да смените плажния тоалет с различен за пътуването (налични съблекални и налични душове)
Екскурзията е включена в цената на пътуването.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в ЗД „Евроинс “ АД и номерът на застрахователната полица е № 03700100001094/ 16.11.2016 г.


bg en it sp


УНИКАЛНИ ПОСЕЩЕНИЯ


ПОСЛЕДНО ОБНОВЕН НА 17.03.2017

   Mistral Travel © 2008   Удостоверение за регистрация № 05236 Екскурзия - екскурзии, почивки, хотели, билети