Майски празници в Гърция, Лутраки Позар - СПА хотел 4* - 24.05.2019 Потвърдено пътуване!

За информация
02 980 44 59 / 0884 47 30 34 / 0887 76 45 57

M Принтирай
Описание
МАЙСКИ Празници в Гърция, ЛУТРАКИ ПОЗАР
На планина в КАЙМАКЧАЛАН и ЕДЕСА!

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА

 • 24.05.2019 - 26.05.2019

 • 3 дни/ 2 нощувки/ 2 закуски/ 1 вечеря с жива музика
 • Хотел в СПА Лутраки: СПА хотел „Четири сезона“, вижте хотела тук: www.4-epoxes.gr

ПРОМОЦИЯ за последни места – ТОП цена 245 лева!

СПА уикенд в ЛУТРАКИ Позар е нашето предложение за зареждаща мини ваканция в близка Гърция, сред неочакваната красота в планината КАЙМАКЧАЛАН, приютила в пазвата си цяла една лековита и бъбрива с водопадите си, река от топла минерална вода – истинско чудо на Природата, еднакво красиво и в четирите сезона на годината.


ПРОГРАМА

1 ден: София - СПА курорт Лутраки Позар - 400 км.
Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Сандански - Кулата - спа курорт Лутраки Позар.
В ранния след обяд пристигане в курорта и настаняване в СПА хотел „Четири сезона” 3+*. Свободно време за освежаване и пожелание организирано посещение с автобуса (1800 м. от хотела) на минералните извори, изливащи водите си в коритото на реката. След запознаване със СПА курорта ЛУТРАКИ Позар в планината Каймакчалан, курорт наричан от местните - градините на РАЯ се завръщаме в хотела, за да се насладите на СПА центъра в хотела и удоволктвията, които предлага. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Лутраки Позар - Едеса - Лутраки Позар - 70 км.
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и допълнително заплащане - полудневна екскурзия до град Едеса или още наречен в миналото от цар Самуил град – Воден, а в още по – отминали времена и столица на Македонското царство при цар Каранос.
Едеса е на разстояние 32 км. от курорта Лутраки и днес привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отътуването за Едеса е в 10:00 часа сутринта с престой в града за около два часа. Завръщане в СПА Лутраки в ранния след обяд и свободно време за спа развлечения и къпане в изворите. По желание и срещу доплащане вечеря с жива музика. Нощувка.

3 ден: Лутраки Позар - София
Закуска. Свободно време за Спа развлечения. В 11:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. Очаквано пристигане в София около 20:30 часа.

 

Допълнителна информация
Пакетна цена на турист:
Настаняване ПРОМО цени за последни места
Редовни цени
На турист в двойна стая 245 лева
275 лева
Трети възрастен на доп.легло 210 лева 235 лева
Единична стая 360 лева 385 лева
Дете 0 - 11.99 г. на доп.легло с 2-ма възрастни в стая 175 лева 199 лева
Фамилна стая до 4 туриста, цана за цялото помещение 855 лева 855 лева

Пакетната цена включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 2 нощувки със закуски на богата блок маса в СПА Лутраки в хотел 3+*
 • 1 стандартна вечеря в ресторанта на хотела 4- степенно меню без напитки
 • Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“
 • Медицинска застраховка в Чужбина с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК "Уника"
 • Водач от агенцията

Пакетната цена НЕ включва:
 • Туристическа такса - заплаща се лично в хотела
 • Входни такси за обекти посещавани по желание
 • Екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро (минимум 20 туриста)
 • празнична вечеря с жива музика в близка и занкова за курорта таверна - 20 евро (минимум 20 туриста)
 • Входове за СПА центъра при минералните извори на курорт Лутраки

 • Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 25 лева от цената; без включена мед. застраховка и екскурзионна програма!

Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
• за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
• за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
• за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
• за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер

Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт.
 • За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
 • Депозит - 30 % от общата сума
 • Доплащане - до 14 дни преди отпътуване

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
 • Пътуването се осъществява при минимум - 35 плащащи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма, Застрахователна полица № 03700100001710/ 23.11.2018, ЗД "Евроинс".


Информация за посещаваните обекти:
 • Описание на курорта Лутраки:
Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка – трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО / в архаичен гръцки значи – вода/ и зари / от славянската дума – жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е – ЛУТРАКИ.
Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.
Курорта е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река.
Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.
Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.
Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център.
Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.
В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.

 • Описание на екскурзия до Едеса:
С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...
Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.

 • Инфо за езерото ДОЙРАН и прилежащите Стари и Нови Дойран:
Една от най-красивите местности в Македония, съчетаващи езерен, културен и археологически туризъм, определено е Дойран. Дойранското езеро достига едва 10 метра дълбочина и е с площ около 43 кв. км, като 2/3 от нея е разположена в Македония. Най-голямата ширина на езерото достига около 7 метра, а неговата дължина е едва 9 метра.
Някога тук е съществувал град с името Дойран. Ако трябва да се даде определение за Дойран, най-точно би било – град на кръстопът. Кръстопът на древни пътища и настоящи граници. Историческият град Дойран не съществува, разрушен е през Първата световна война. На негово място, на границата на три държави, днес са разположени 3 селища – Стар Дойран (около 300 постоянни жители), Нов Дойран (около 1500 жители) в границите на Р. Македония и Неа Дойрани – незначително населено място в Гърция. Над тях доминира непристъпната Беласица, огледала се в спокойното кръгло огледало на Дойранското езеро.
Запазеното културно и историческо наследство от стария град е уникално. Можете да посетите останките на катедралната църква „Света Илия”, турската часовникова кула или голямия Хамам от турска чешма. За любителите на културата, Дойран предлага и Природонаучен музей, където можете да се запознаете с представителите на флората и фауната в местността. Дойран предоставя забележителности за всички туристи и една от тях е манастирският комплекс „Свети Партений Зографски“, който се състои от манастира „Света Мария Магдалена“ и няколко по-малки храма.

ТОП ОФЕРТИ! All Inclusive Почивка в Марса Алам

Дестинации