Maйски празници в СПА курорт ЛУТРАКИ, Гърция - 05.05.2018

За информация 02 980 44 59 / 0884 47 30 54

M Принтирай
Описание
МАЙСКИ Празници в Гърция, ЛУТРАКИ ПОЗАР
На планина в КАЙМАКЧАЛАН, с езеро Дойран и Беласица – планина на кестени, чинари и водопади!

 • 05.05.2018 – 07.05.2018
 • 3 дни/ 2 нощувки/ 2 закуски/ 1 вечеря с жива музика
 • Хотел в СПА Лутраки: СПА хотел „Четири сезона“, вижте хотела тук: www.4-epoxes.gr

ПРОМОЦИЯ за РАННИ записвания до 05 АПРИЛ – ТОП цена 265 лева!

СПА уикенд в ЛУТРАКИ Позар е нашето предложение за зареждаща мини ваканция в близка Гърция, сред неочакваната красота в планината КАЙМАКЧАЛАН, приютила в пазвата си цяла една лековита и бъбрива с водопадите си, река от топла минерална вода – истинско чудо на Природата, еднакво красиво и в четирите сезона на годината.


ПРОГРАМА

1 ден: София - Лутраки Позар
Сутринта в 07:00 часа отпътуване по маршрут: София - Дупница - Благоевград - Сандански - Кулата - езеро Керкини. В ранния след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан, често наричана – гръцките Алпи. Настаняване в СПА хотел „Четири сезона” 3*. Време за почивка и освежаване. Разходка до СПА центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75 м2. Водите от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Завръщане в хотела и свободно време за СПА развлечения. Вечеря в близка таверна с жива музика. Нощувка.

2 ден: Лутраки Позар - Едеса - Лутраки Позар
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до град Едеса - българският град на водите - Воден. Градът е част от територията на Първото българско царство. Смята се, че след падането на Североизточна България под византийска власт, града става резиденция на цар Самуил и именно той го нарича - Воден заради изобилието на вода тук. През 1886 година английската пътешественичка Джорджина Макензи пише, че „българският град на водите... само поради разликата между спокойната вода в каналите и буйните планински потоци не може да бъде наречен миниатюрна Венеция“. Отътуването за Едеса е в 10:00 часа сутринта с престой в града за около три часа. Завръщане в СПА Лутраки около 14:00 часа. Свободно време за къпане в изворите или СПА развлечения в спа центъра на хотела.. Нощувка.

3 ден: Лутраки Позар - eзеро Дойран - Стари Дойран - Струмица - София
Закуска. В 10:00 часа отпътуване за България през територията на Р. Македония. Отправяме се на вълнуващо пътешествие в подножието на планина Беласица с попътна спирка за фотопауза и чашка кафе край езеро Дойран в Стари Дойран, разходка и възможност за обяд в град Струмица. Пристигане в София вечерта.

 

Допълнителна информация
Пакетна цена на турист:
Настаняване ПРОМО цени до 05 Април Редовни цени от 06 Април
На турист в двойна стая 265 лева 290 лева
Трети възрастен на доп.легло 190 лева 215 лева
Единична стая 369 лева 395 лева
Дете до 2.99 г. без легло 70 лева 70 лева
Дете 3 - 11.99 г. на доп.легло с 2-ма възрастни в стая 155 лева 180 лева

 • Забележка: деца до 3 год. заплащат само транспорт - НЕ ползват легло в хотела!

Пакетната цена включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 2 нощувки със закуски на богата блок маса в СПА хотел "Четири сезона* в Лутраки
 • 1 стандартна вечеря в съседна таверна с жива музика по меню без напитки
 • Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“
 • Медицинска застраховка с покритие 2 000 евро на човек до 65 г. на ЗК "Уника"
 • Водач от агенцията

Пакетната цена НЕ включва:
 • Входни такси за обекти посещавани по желание
 • Екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро (минимум 20 туриста)
 • Входове за СПА центъра при минералните извори на курорт Лутраки
 • Доплащане за медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина за туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 5 лева; туристи над 70 год. доплащат – 8 лева!

 • Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 25 лева от цената; без включена мед. застраховка и екскурзионна програма!

Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
• за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
• за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
• за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
• за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер

Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт.
 • За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
 • Депозит - 30 % от общата сума
 • Доплащане - до 14 дни преди отпътуване

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
 • Пътуването се осъществява при минимум - 35 плащащи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в ЗД „Евроинс “ АД и номерът на застрахователната полица е № 03700100001305/ 23.11.2017 г.


Информация за посещаваните обекти:
 • Описание на курорта Лутраки:
Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка – трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО / в архаичен гръцки значи – вода/ и зари / от славянската дума – жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е – ЛУТРАКИ.
Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.
Курорта е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река.
Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.
Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.
Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център.
Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.
В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.

 • Описание на екскурзия до Едеса:
С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...
Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.

 • Инфо за езерото ДОЙРАН и прилежащите Стари и Нови Дойран:
Една от най-красивите местности в Македония, съчетаващи езерен, културен и археологически туризъм, определено е Дойран. Дойранското езеро достига едва 10 метра дълбочина и е с площ около 43 кв. км, като 2/3 от нея е разположена в Македония. Най-голямата ширина на езерото достига около 7 метра, а неговата дължина е едва 9 метра.
Някога тук е съществувал град с името Дойран. Ако трябва да се даде определение за Дойран, най-точно би било – град на кръстопът. Кръстопът на древни пътища и настоящи граници. Историческият град Дойран не съществува, разрушен е през Първата световна война. На негово място, на границата на три държави, днес са разположени 3 селища – Стар Дойран (около 300 постоянни жители), Нов Дойран (около 1500 жители) в границите на Р. Македония и Неа Дойрани – незначително населено място в Гърция. Над тях доминира непристъпната Беласица, огледала се в спокойното кръгло огледало на Дойранското езеро.
Запазеното културно и историческо наследство от стария град е уникално. Можете да посетите останките на катедралната църква „Света Илия”, турската часовникова кула или голямия Хамам от турска чешма. За любителите на културата, Дойран предлага и Природонаучен музей, където можете да се запознаете с представителите на флората и фауната в местността. Дойран предоставя забележителности за всички туристи и една от тях е манастирският комплекс „Свети Партений Зографски“, който се състои от манастира „Света Мария Магдалена“ и няколко по-малки храма.

ТОП ОФЕРТИ! ПОЧИВКА В ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА! ТОП ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ!

Дестинации