Септемврийски празници в БОСНА и Херцеговина в СПА хотел 4* - 21.09.2018

За информация
02 980 44 59 / 0884 47 30 34 / 0887 76 45 57

M Принтирай
Описание
Септемврийски празници в Босна и Херцеговина с Дървенград - СПА хотел 4*
МОКРА гора и САРАЕВО в едно с КРУИЗ по изумрудените реки: ЛИМ и ДРИНА до ВИШЕГРАД!

 • Дати на пътуване: 21.09. – 24.09.2018

ПРОМОЦИЯ за РАННИ записвания до 15 АВГУСТ – ТОП оферта – 315 лева!

Предимства на програмата:
 • SPA Hotel COMSAR RUDO 4*, hotelcomsarrudo.com- прекрасен хотел в центъра на град РУДО, на река ЛИМ и само на 30 минути от ЕТНО селищата на Емир Костурица: Дървенград в Сърбия и Каменград в Босна!
 • само с тази програма КРУИЗ по живописните и изумрудени реки ЛИМ и ДРИНА до ВИШЕГРАД с включен обяд!
 • включени в цената посещения на градовете на Емир Костурица: ДЪРВЕНГРАД и КАМЕНГРАД
 • възможнот за екскурзия до близката столица на Босна и Херцеговина – САРАЕВО


ПРОГРАМА

1 ден: София – Чачак - Овчаро-кабларска клисура – Дървенград – Рудо – 490 км.
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина, Рудо и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд ще посетим и слънчевия хълм, наречен Мечавник, където режисьора Емир Костурица построил своя Дървенград или още Кустендорф (от немски език - град край река). Прекрачвайки входа на Дървенград ще се озовете в друг свят – свят спокоен, приказен и подреден. В комплекса си има всичко, което ще намерите и в истински град – централен площад, улици, църква, кино, басейн и спа център, фитнес зала, два ресторанта, кафе-сладкарница, бар и дори затвор. Простото им изброяване обаче далеч не може да опише това, което Мечавник всъщност е. А именно – град, в който животът изглежда наистина е чудо! Свободно време да се насладите на атмосферата на чашка кафе и не пропускайте да опитате сочната баклава, която всички опитали я туристи препоръчват! Преминаване на близката граница с Босна и Херцеговина и пристигане в град Рудо. Настаняване в СПА хотел Comsar Rudo 4*. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки по избор местно производство. Нощувка.

2 ден: Рудо – круиз по изумрудените реки: Лим и Дрина до Вишеград
Закуска. Свободно време за СПА развлечения в хотела или по желание и срещу доп. заплащане: круиз по реките Лим и Дрина до Вишеград с включен обяд. За първи път в България се предлага и единствено в тази програма се предоставя възможност за запомнящо се пътуване с корабче по живописната изумрудна река Лим, водеща началото си от езеро Плав в Черна Гора. В продължение на четири часа ще се насладите на несравнимата красота на последните 30 км. по течението на река Лим, включително и живописния каньон с дължина 7 км. (обща дължина на Лим - 220 км.). Ще достигнем и до мястото, където се Лим се влива в река Дрина, ще плаваме и във водите на Вишеградското езеро до Вишеград, където ще направим половин час почивка. Вълнуващото пътуване включва и вкусен обяд. Завръщане в хотела. Свободно време за СПА развлечения. ПРАЗНИЧНА вечеря на богата блок маса с НЕ лимитирани напитки алкохолни и безалкохолни местно производство и жива музика! Нощувка.

3 ден: Рудо – Сараево – Рудо – 240 км.
Закуска. Свободно време за СПА развлечения в хотела или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево.
Отличното местоположение на град Рудо в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите” – град, успял и след войната да съхрани своя „ориенталски” стил и външен вид. Сараево е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес православни храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка.
Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши.. Привечер завръщане в хотела. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки по избор местно производство. Нощувка.

4 ден: Рудо – Вишеград – Каменград/ Андричград – София – 490 км.
Закуска. В 09:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътна разходка във Вишеград. Вишеград ще ни впечатли със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните наричат Дрина още и с името „Зеленика”. Разходката ни започва от мостът, построен от Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 с ангария, събирана от сръбските села наоколо и дори от случайни сръбски пътници, попаднали не на място. Дълъг е 180 m и широк около 6 m, полегнал на 11 арки над реката. По средата на моста има изградени две тераси, това е капията. Тук по турско време, а и след това, е можело да седне местния вишеградчанин да пие кафе и да поклюкарства с съгражданите си. На едната от терасите се издига и стълб, на който е изписан стих (тара), на който пише кой е построил моста и кога, за прослава на името му и на творението. Тук са се окачали важните за града обявления. Все покрай реката ще достигнем до Каменград – другото творение на Емир Костурица. Гpадът е разположен върху полуостров образуван при вливането на река Ржава в Дрина и е направен от камък затова го наричат Каменград. “Много важно е този град от камък да бъде въплъщение на духа на творбите на Иво Андрич. Той е проектиран на базата на „Мостът на Дрина”, където различните различните епохи и различните периоди са оставяли своите следи”, казва Костурица.
Пристигане в София вечерта.

Допълнителна информация
Пакетна цена на турист:
Настаняване Ранни записвания до 15.08.2018 Стандартни цени
На турист в двойна/ тройна стая 315 лева
339 лева
Единична стая 399 лева
425 лева
Дете до 06.99 г. НЕ ползващо легло с 2-ма възрастни в стая 130 лева
130 лева
Дете 07 – 11.99 г. на доп. легло с 2-ма възрастни в стая 235 лева
259 лева

 • За пътуващи със собствен транспорт се приспадат 40 лева от цената!
 • За пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. застраховка!
 • Пътуващите със собствен транспорт се възползват от трансферите на място само ако има налични свободни места в автобуса!

Пакетната цена включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки със закуски на блок маса в SPA Hotel COMSAR RUDO 4* hotelcomsarrudo.com
 • 2 стандартни вечери 4-степенно меню с включени 2 напитки местно производство по избор
 • Празнична вечеря с жива музика, на богата блок маса с НЕ лимитирани напитки местно производство
 • СПА център: хидромасажна вана, сауна, парна баня, тепидариум и фитнес център
 • Посещение на етно селищата на Емир Костурица: Дървенград и Каменград
 • Застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 2000 евро в ЗК „Левинс”

Пакетната цена НЕ включва:
 • Входни такси за посещаваните обекти: Дървенград – 250 сръбски динара
 • Входни такси за обекти посещавани по желание
 • Круиз с кораб по реките: Лим и Дрина до Вишеград с включен обяд – 25 евро (минимум 20 туриста)
 • Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод – 20 евро (минимум 20 туриста)
 • Масажи в СПА центъра на хотела
 • Доплащане за медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Uniqa” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!

ВАЖНО!
Допълнителните мероприятия: круиз и екскурзия до Сараево се заявяват и заплащат в България!

Необходими документи:
 • Валидна лична карта или задграничен паспорт.
 • За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
 • При записване депозит: 30 % от общата стойност на резервацията;
 • Доплащане: до 14 дни преди отпътуване.

Полезна информация:
 • Валута: 1 лев ~ 63.01 RSD (сръбски динара) / 1 лев=1 КМ (босненска конвертируема марка)
 • България 12:00 ч. – Сърбия и Босна и Херцеговина 11:00 ч.

Описание на СПА хотел COMSAR RUDO 4*, вижте хотела тук: hotelcomsarrudo.com

 • Местоположение на СПА хотел COMSAR RUDO 4*: хотелът е разположен на територията на Република Сръбска в центъра на град Рудо, в непосредствена близост до границата със Сърбия. От съществено значение е и близостта на хотела до Вишеград (38 км.) и до столицата Сараево (120 км.). Следва да се отчете и красивата природа заобикаляща хотела и близостта на живописната река Лим.
 • На територията на хотел COMSAR RUDO 4*: напълно обновеният и комфортен хотел разполага с всички условия да задоволи различни интереси на туриста: бизнес пътуване, познавателен туризъм или почивка и активности сред природата (рафтинг по река Лим, пешеходни еко пътеки). Разполага с денонощна рецепция, конферентна зала, просторен ресторант с отлична кухня, дневен бар и СПА център. На територията на целия комплекс отлична и безплатна интернет връзка.
 • Настаняване в хотел COMSAR RUDO 4*: капацитетът на хотела е 27 помещения, от които 2 апартамента. Стаите са обзаведени с вкус и разполагат с: функционална баня с душ кабина и сешоар, LCD сателитна телевизия с избор от местни и чужди телевизионни канали, директен телефон, сейф и централна климатизация.

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
 • Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в ЗД „Евроинс “ АД и номерът на застрахователната полица е № 03700100001305/ 23.11.2017 г.

ТОП ОФЕРТИ! All Inclusive Почивка в Марса Алам

Дестинации