Великден в СПА курорт ЛУТРАКИ, Гърция в СПА хотел 3*+

За информация
02 980 44 59 / 0884 47 30 34 / 0887 76 45 57

M Принтирай
Описание
ВЕЛИКДЕН в ГЪРЦИЯ - 2018
СПА почивка в ЛУТРАКИ ПОЗАР, планината КАЙМАКЧАЛАН - гръцките АЛПИ

 • 07.04.2018 – 09.04.2018
 • 3 дни/ 2 нощувки/ 2 закуски/ 1 стандартна вечеря/ 1 Празнична Великденска вечеря с жива музика

ПРОМОЦИЯ за РАННИ записвания до 12 март – ТОП оферта – 309 лева!

СПА за Великден в ЛУТРАКИ Позар е нашето предложение за зареждаща мини ваканция в близка Гърция, сред неочакваната красота в планината КАЙМАКЧАЛАН, приютила в пазвата си цяла една лековита и бъбрива с водопадите си, река от топла минерална вода – истинско чудо на Природата, еднакво красиво и в четирите сезона на годината. Цялата тази хармония, източник на безкрайно спокойствие и благодатна, зареждаща енергия се допълва в маршрута ни от неимоверната красота на гладкото огледало, наречено езеро Керкини – истински птичи РАЙ, дом на хиляди пернати във всеки един сезон от годината....


ПРОГРАМА

1 ден: София – езеро Керкини – Лутраки Позар
Сутринта в 07:00 часа отпътуване по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Сандански – Кулата – езеро Керкини. Около обяд пристигане на Бутковски гьол, както ние българите сме наричали - езерото Керкини (гръцкото наименование), разположено между планините: Беласица (Керкини или още Белес на гръцки) и планина Круша (Крусия Ори), в северната част на плодородното поле на град Серес. Името си езерото дължи на селцето Бутково (Керкини-гр.), разположено на северозападния му бряг. Езерото е дом на хиляди водни птици: корморани, пеликани, чапли, фламинго, щъркели и гмурци, което го прави благодатно място за фототуризъм и релакс. Повечето патици, обитаващи езерото, така са свикнали с хората, че като видят телеобектив, започват кокетно да позират. Престой в района на езерото около два часа. По желание възможност за разходка с лодка по езерото, за обяд или чаша фрапе. Разделяме се с този животворен оазис, за да продължим пътуването до СПА курорта ЛУТРАКИ Позар в планината Каймакчалан, курорт наричан от местните – градините на РАЯ. Настаняване в СПА хотел „Четири Сезона“. Свободно време за СПА. Вечеря. По желание организирано посещение на Празнична Великденска литургия. Нощувка.

2 ден: Лутраки Позар – Едеса – Лутраки Позар
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и допълнително заплащане - полудневна екскурзия до град Едеса или още наречен в миналото от цар Самуил град – Воден, а в още по – отминали времена и столица на Македонското царство при цар Каранос.
Едеса е на разстояние 30 км. от курорта Лутраки и днес привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отътуването за Едеса е в 12:00 часа на обяд с престой в града за около три часа. Завръщане в СПА Лутраки в 16:30 – 17:00 часа. Свободно време за къпане в изворите. Празнична ВЕЛИКДЕНСКА вечеря в таверна с жива музика и включени напитки (вода, 100 мл. узо, 200 мл. Вино) в таверна. Нощувка.

3 ден: Лутраки – София
Закуска. Свободно време за Спа развлечения. В 11:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. Очаквано пристигане в София около 20:30 часа.

Допълнителна информация
Пакетна цена на турист в хотел „Четири сезона” :
Настаняване ПРОМО цени до 12 март Стандартни цени
На турист в двойна стая 309 лева 329 лева
Единична стая 415 лева 435 лева
Трети възрастен на доп.легло 235 лева 255 лева
Дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая 190 лева 210 лева


 • Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 25 лева от цената!

Пакетната цена включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 2 нощувки със закуски на блок маса
 • 1 стандартна вечеря четири степенно меню без напитки в ресторанта на хотела
 • Празнична ВЕЛИКДЕНСКА вечеря в таверна с жива музика и включени напитки (вода, 100 мл. узо, 200 мл. Вино) в таверна
 • Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“
 • Екскурзия до езерото Керкини
 • Медицинска застраховка в Чужбина в ЗК” Уника” с лимит на отговорност 2000 евро
 • Водач от агенцията през цялото пътуване

Пакетната цена и в двата хотела НЕ включва:
 • Разходка с лодка по езеро Керкини – 10 евро
 • Екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро
 • Входни такси за обекти посещавани по желание
 • Входове за СПА центъра при минералните извори на курорт Лутраки
 • Доплащане: медицинска застраховка при пътуване в Чужбина в ЗК „Уника” се доплаща от туристи на възраст над 64 год. – 5 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!

Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
• за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
• за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
• за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
• за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер

Необходими документи:
 • Лична карта или международен паспорт
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за страната
 • За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители,задължително се изисква - нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

Начин на плащане:
 • Депозит – 30%
 • Доплащане - до 14 дни преди пътуването

Обща информация:
 • Парична единица на Гърция: EUR.
 • Часово време: България – 12 ч. Гърция – 12 ч.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в ЗД „Евроинс “ АД и номерът на застрахователната полица е № 03700100001305/ 23.11.2017 г.


 • Описание на курорта Лутраки
Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка – трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО / в архаичен гръцки значи – вода/ и зари / от славянската дума – жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е – ЛУТРАКИ.
Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.
Курорта е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река.
Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.
Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.
Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център.
Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.
В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.

 • Описание на полудневната екскурзия до Едеса:
С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...
Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.

 • Езерото КЕРКИНИ
Намира се недалеч от границата с България, скътано между планините: Беласица (Керкини или Белес-гр.) и Круша (Крусия Ори), в северната част на Серското поле. Името си дължи на селцето Бутково (Керкини-гр.), което се намира на северозападния бряг на езерото. По произход езерото всъщност е блато на река Струма (Стримон), но с намесата на хората през 1932 година, площта на езерото е увеличена чрез преграждане на източната и южната част на езерото с язовирна стена. В 1982 година стената е подновена, което увеличава и нивото на водата с 4-8 метра. Това е един от редките случаи, в които намесата на човека, не само не нарушава природното равновесие, но напротив създава един истински рай за водните птици и не само за тях. Езерото се явява част от миграционния път на прелетните птици по пътя им към: Егейско и Черно море, както и към унгарските степи, което допринася за огромното видово разнообразие на пернатия свят тук. Около 227 вида пернати се срещат в езерото, от които 76 вида са защитени от Червената книга на Гърция, а 31 вида са под световна защита като застрашени от изчезване. Езерото Керкини е обявено за резерват и в него гнезди около 60% процента от видовото разнообразие птици в Гърция.

ТОП ОФЕРТИ! All Inclusive Почивка в Марса Алам

Дестинации