3-ти МАРТ в КАВАЛА, пещера МААРА, Ксанти и езеро ВИСТОНИДА

За информация 02 980 44 59 / 0884 47 30 54

M Принтирай
Описание
3-ти МАРТ в ГЪРЦИЯ

КАВАЛА, пещера МААРА, Ксанти и езеро ВИСТОНИДА

 • 03.03.2018 - 05.03.2018
 • хотел в Кавала: хотел OCEANIS - 3*, вижте хотела тук: www.oceaniskavala.gr

РАННИ записвания до 8 ФЕВРУАРИ на ТОП цена от 205 лв.!

ПРОГРАМА

1 ден: София - Кулата - Кавала
Сутринта в 07:30 часа отпътуване по маршрута: София - Дупница - Благоевград - Гоце Делчев - КПП Илинден. Преминаване през граничните пунктове: Илинден/ Екзохи. БОНУС! Посещение на пещера МААРАТА, (не вкл. входна такса в пещерата), откъдето води началото си река Аггитис, в чийто води Апастол Павел кръщава първата християнка в Европа - Лидия. Пещерата е с дължина 12 км, от които - 2.5 м. дължина са проходими, а от тях 500 метра са открити за посещения. В пещерата водите на реката са с температура 13 градуса, а въздуха е с температура 17 градуса. Екскурзията до пещерата НЕ включва входната такса за пещерата! В ранния след обяд пристигане в Кавала и настаняване в хотел Галакси 4*. Почивка за освежаване. Привечер разходка в стария град, разположен на полуостров „Панагия“ и запознаване с забележителностите му: паметника и къщата на Мехмед Али, благодетел за жителите на Кавала и остров Тасос, църквата „Св. Богородица“, Крепостта, Имарета и Аквадукта. Вечеря и нощувка.

2 ден: Кавала - езеро Вистонида - Порто Лагос - Ксанти - Кавала
Закуска. Свободно време в Кавала или по желание и срещу доп.заплащане: полудневна екскурзия до Ксанти, езерото Вистонида и двете му островчета, приютили метоха „Свети Никола” и прилежащата църква. В 10:30 часа отпътуваме на изток към Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро - лагуна Вистонида. Ще се насладите на прекрасно творение на Природата, сътворила дом тук за повече от 320 вида пернати, ще ви изпълнят с мир и възхищение: метоха „Свети Николай” от 11 век и новата църква „Успение Богородично” с чудотворната икона - копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богоридица през август 2005 г. Според информация, публикувана в athos.alexsoft.gr, от този момент от иконата на Света Богородица в метоха, започнало да изтича миро. След като чуете и историята за българските славни владетели тук, сред които и севастократор Момчил, ще се отправим към неговата столица - Царево, сегашният град Ксанти. Разходка в Ксанти, свободно време за кафе или по желание обяд. В късния след обяд завръщане в Кавала и хотела.
Свободно време и възможност вечерта по Ваш избор да посетите някоя от близките крайбрежни таверни и да опитате рибни ястия. Нощувка.

3 ден: Кавала - езеро Вистонида - Порто Лагос - Кавала
Закуска. Свободно време. В 11:00 часа отпътуване за България и София. Попътно посещение в археологическия обект във Филипи (входната такса не е включена). Древният Филипи е създаден от колонисти от остров Тасос през 360 г. пр. Хр. В онези времена е известен под името Кринидес, а впоследствие през 356 г. пр Хр. Филип II Македонски го преименува на своето име - Филипи. Селището процъфтява през римското владичество, особено през 2-ри век сл. Хр. Древният град е свързан и с посещението на апостол Павел, дошъл тук за първи път през 49/50 г сл. Хр., за да проповядва християнството. Това, което може да се види тук са: древния театър, който е построен от Филип и всяко лято е сцена за представленията на едноименния фестивал, останките от римския форум и арената с датировка от 2-ри век сл. Хр., руините на христянска църква с масивни колони от средата на 6-ти век и ще можете да се разходите по една част от съхранения тук античен път Егнатия Одос (днес част от европейския път Е90).
Недалеч от Филипи в този идиличен пейзаж се намира и Кръщелницата „Св.Лидия” при река Аггитис, съградена на мястото, където Апостол Павел покръстил Св. Лидия - първата християнка в Европа. Пристигане в София вечерта.

 

Допълнителна информация
Пакетнa ценa на турист:
Настаняване ПРОМО цени до 8 февруари Стандартни цени
Възрастен настанен в двойна стая 205 лв. 225 лв.
Единична стая 259 лв. 279 лв.
Трети възрастен 170 лв. 190 лв.
Дете до 7.99г. с 2-ма възрастни в стая 129 лв. 150 лв.

Пакетната цена включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 2 нощувки със закуски
 • 1 стандартна вечеря без напитки - тристепенно меню в ресторанта на хотела
 • Разходка в стария град на Кавала
 • Посещение на пещера МААРА ( не вкл. входна такса в пещерата)
 • Посещение във Филипи и кръщелница „Св.Лидия” (не вкл. вх. такса за Филипи)
 • Медицинска застраховка с покритие 2 000 евро на човек до 65 г. на ЗК "Уника"
 • Водач от агенцията по време на пътуването

Пакетната цена НЕ включва:
 • Полудневна екскурзия до Ксанти, езерото Вистонида и манастир „Св. Никола” - 18 евро възрастен; 10 евро дете до 12 г. при мин. 20 плащащи туристи
 • Музейни такси за обекти посещавани по желание: Филипи и крепостта в Кавала около 7 евро
 • Доплащане за медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина за туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. - 5 лева; туристи над 70 год. доплащат - 8 лева!

 • Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената!


Необходими документи:
 • Лична карта или международен паспорт
 • За деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/ в оригинал и копие.
 • Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания – няма

Начин на плащане:
 • Депозит - 30% от общата сума
 • Доплащане - до 15 дни преди пътуването

Обща информация:
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването - 35 туриста
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 14 дни преди датата на тръгване;
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в ЗД „Евроинс “ АД и номерът на застрахователната полица е № 03700100001305/ 23.11.2017 г.

Информация за хотела и допълнителните екскурзии:

Описание на хотел OCEANIS 3* - Кавала
www.oceaniskavala.gr

 • Хотел „Oceanis“в Кавала е реновиран 2016 година, за да предложи на гостите си съвременен дизайн и технологии, съобразени с местните традиции.
 • Разположение на хотел Oceanis: хотел Галакси 3* е разположен в самия център на Кавала и в близост до пристанището и крайбрежния булевард.
 • В хотел Oceanis: 24 часа рецепция, асансьор, модерна и напълно оборудвана конферентна зала, ресторант на първия етаж на хотела, в който се сервира закуска и вечеря, панорамен ресторант-градина на последния етаж с прекрасен изглед към амфитеатрално застроения град и забележителностите му, открит басейн на покрива на хотела с шезлонги и чадъри – безплатни за гостите на хотела, бар и безплатен паркинг за гостите на хотела. Фитнес зала безплатна за гостите на хотела.
 • В стаите на хотел Oceanis: капацитет на хотела – 168 стаи с тераса и изглед към града или морето. Стаите са модерно обзаведени с всичко необходимо да предоставят спокойна и релаксираща обстановка. Всички стаи са с WI-FI интернет връзка, климатик, телевизор с плосък екран 32`, баня и тоалетна с сешоар.

Допълнителни екскурзии и мероприятия информация:

 • Езеро Вистонида и манастир „Свети Никола” с църква „Успение Богородично”
Езерото е невероятно красива лагуна с площ 45 км2 свързана посредством ръкав с Егейско море (Тракийско море). Преобладаващата дълбочина на езерото е от 1-2 м., като максималната му дълбочина достига 4 м. Максималната дължина е 7 км., а ширината на езерото е 12 км. Езерото е един от основните водни басейни на Родопската планинска верига, който ведно със съседни езера и близката делта на река Места образува своеобразен биотопен комплекс. Вистонида е дом на повече от 320 вида пернати, сред които множество редки и защитени екземпляри, редки видове орли, пеликани, ибиси, костенурки (вкл. големи морски костенурки в крайбрежните води на Егейско море), както и забележителна популация от розово фламинго достигаща до 5 500 през зимата (от октомври до март с пик ноември - февруари) по източния бряг. Езерото Вистонида от 1996 год. е обявено за резерват, а от 2008 г. вече е национален парк на Гърция ведно с делтата на река Места.
Цялата тази природна красота на едно езеро се превръща в уникалност от две островчета сякаш „плаващи” в езерото. Островчетата са свързани с дървен мост помежду си, а първият от островите е свързан и с брега с мост.
На първото островче е метоха Св. Николай от 11 век намиращ се под управлението на свето горския Ватопедски манастир. Настоящата църква на метоха е построена през 1904 върху руините на старата, която била посветена на двамата светци Теодор. Според легендата св. Николай се появил по време на строежа и поискал да бъде патрон на метоха и така метоха получил името си. На второто островче се намира новата църква „Успение Богородично” с чудотворното копие на Ватопедската Богородица Пантанаса.
От 890 г. езерото принадлежи на Ватопедския манастир в Света гора, на комуто българският цар Иван Асен втори издава известната Ватопедска грамота.
ТОП ОФЕРТИ! Нова Година в ГЪРЦИЯ! НОВА ГОДИНА в МАКЕДОНИЯ!

Дестинации