МУЗЕИ В ГЕРМАНИЯ

За информация
02 980 44 59 / 0884 47 30 34 / 0887 76 45 57

M Принтирай
Описание

МУЗЕИ В ГЕРМАНИЯ


 

 

МЮНХЕН

 

Старата Пинакотека е сградата в стил Венециански Ренесанс.  Построена е през 30-те години на XIX век, за да приюти колекцията от живопис на херцозите Вителсбах. Галерията притежава над 800 картини от периода XIV-XVIII век, включтелно творби на Джото, Рафаело („Светото семейство” – първата негова картина донесена в Германия), Леонардо да Винчи (“Девата с Младенеца”), Тициан (“Трънния венец”), Тинторето, Фра Анджелико („Погребението на Исус Христос”), Рембранд, Веласкес, Ел Греко, Мурильо, Джузепе Рибера, Каналето (“Венециански площад”), Никола Пусен и др. Силно представени са Германската (Франс Халс, Албрехт Дюрер, Лукас Кранах) и Фламандската школа – (Якоб Йорданс, Ван Дайк и Петер Брюгел старши, Рубенс). Изложени в две от най-големите зали на галерията, творбите на Рубенс са гордостта на Старата пинакотека.

 

Нова Пинакотека е сграда в постмодернистичен стил, дело на архитекта Александър фон Бранкас. Построена е на мястото на по-стара сграда, издигната по времето на Лудвик I Баварски, която е унищожена по време на Втората световна война. Новата пинакотека приютява картини и скулптури от XVIII и ХIХ век, от Класицизма до Ар нуво. В нея можете да видите живописни творби на Гоя, Клод Моне, Едуар Мане („Закуска в ателието”), Пол Гоген, Ван Гог, Пол Сезан, Сьора, Синяк, Писаро, Тулуз-Лотрек, Густав Климт, Уилям Търнър, както и скулптурни творби на Роден и на Бертел Тордвалсен

 

Модерна Пинакотека се разпростира на огромно пространство – 12 000 кв м. Това е галерия, посветена на изкуството на XX и XXI век, предлагаща колекции от четири области: живопис, графика, архитектура и дизайн. Тук можете да се насладите на шедьоври на Оскар Кокошка, Анри Матис („Натюрморт с мушкато”), Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Миро, Макс Бекман и др. Тук са изложени и картини на художниците от течението „Синият конник” - Василий Кадински, Франц Марк, Паул Клее, Аугуст Маке.

 

Дойчес музеум се намира на остров в река Исар. Открит е през 1925 г. и е един от най-богатите музеи за наука и техника в света. Той отразява развитието на науката и техниката от тяхното възникване до наши дни. Създаден е от пионера на електрификацията в Бавария - Оскар фон Милер.

 

Резиденция на Вителсбахите – през 1385 г. херцозите Вителсбах започват да строят нова резиденция, която се оформя с времето в мащабен комплекс. Особен интерес представлява Съкровищницата, където могат да се открият корони, диадеми, подвързии за книги украсени със скъпоценни камъни, чаши, саби, ками. Интересен е изваяният с орнаменти кръст, принадлежал на кралица Жизел Унгарска (началото на ХI век), както и едно прекрасно произведение на бижутерското изкуство, уникат, представляващ сцената на Св. Георги, убиващ змея - 1590 г. В Съкровищницата могат да се видят още предмети на изкуството от Турция, Персия и Мексико.

 

Германски музей по лов и риболов – намира се в сърцето на стария град, в сградата на старо августинско абатство (1618-1621). Притежава колекция от старо и модерно ловно оръжие, ловни трофеи (особено впечатлява гигантският скелет на ирландски елен от мезозойската епоха), картини, представляващи ловни сцени, препарирани животни. Музеят има специална сбирка от различни видове сладководни риби.

 

ТОП ОФЕРТИ! Тунис ЕГИПЕТ

Дестинации