МУЗЕИ В САН МАРИНО и МУЗЕИ В ЛИХТЕНЩАЙН

За информация
02 980 44 59 / 0884 47 30 34 / 0887 76 45 57

M Принтирай
Описание

МУЗЕИ В САН МАРИНО

 Палацо Публико е седалище на градския съвет и правителството на малката република Сан Марино. Залата, в която се провеждат важните държавни церемонии, е отворена за посетители, въпреки че в двореца се помещават действащи държавни и административни органи. Самата сграда е построена на оснoвата на по-стара със същото предназначение в края на ХІХ век.

 

Музеят на античните оръжия се намира в сграда на т.н. Втора кула на крепостните стени на Сан Марино. Отваря врати през 1956 г., когато Джовани Джорджети (богат жител на Сан Марино) дарява личната си колекция за институционализирането на подобен музей. Могат да се видят над 2000 експоната – освен стари оръжия, интересни са рицарски брони, експериментални оръжия и прототипи.

 


МУЗЕИ В ЛИХТЕНЩАЙН 

 


Лихтенщайн е наследствено княжество с демократична конституция, сгушенo между Швейцария и Австрия. Красивата природа на Лихтенщайн е сред основните туристически атракции. Двата компонента, свързани неразделно - Алпите и долината на река Рейн придават на княжеството очарование и го превръщат в желана туристическа дестинация.

 

Панорамно влакче в столицата Вадуц за нас, българите, то е истинска атракция, тъй като ни предоставя аудиогид на български език. Панорамната обиколка продължава около 35 минути. Тя включва стария град, центъра на града с Катедралата „Св. Флориан”, фото пауза при Червената къща (къщата на принца на Лихтенщайн, от чиито лозя се произвежда известното червено вино „пино ноар”), националния стадион “Райнпарк”, сградите на Правителството и Парламента, Музея за съвременно изкуство и редица красиви къщи, градини, сувенирни магазини и кафенета.

 

Музей за модерно и съвременно изкуство се намира в цетъра на столицата Вадуц, на улица "Städtle” N32. Музеят отваря врати в изключително модерната сграда през 2000 г. Експозиция представя националната колекция на изкуство в Лихтенщайн от ХІХ - век до наши дни. Тук могат да се видят преди всичко скулптури, картини, предмети, повлияни от течението „Арте Повера” (характеризира се със стремеж да се визуализира своеобразенен диалог между природата и индустрията, използват се промишлени и нетипични материали, за да се създадат художествени произведения). Визитна картичка на музея е съчетанието между модерната съвременна архитектура и изкуство и редица провокации към посетителите.ТОП ОФЕРТИ! МАЛДИВИ ЗАНЗИБАР ЕГИПЕТ

Дестинации