АЗЕРБАЙДЖАН и ГРУЗИЯ - 04.09.2018

За информация 02 980 44 59 / 0884 47 30 34

M Принтирай
Описание
АЗЕРБАЙДЖАН И ГРУЗИЯ
8 ДНИ /7 НОЩИ

Баку - Апшерон - Шемаха - Габала - Баку - Тбилиси - Мцхета - Казбеги - Сигнаги - Тбилиси

ПРОГРАМА

04.09: Среща на летище София в 10.00 часа. Полет до Баку.
Пристигане в обагреният от пламъци град Баку
Трансфер и настаняване в хотела.
Късен обяд/ вечеря в ресторант Пассаж 1901 (с трансфери) – включен в цената
Свободна вечер. Нощувка

05.09:
Закуска в хотела.
Ще се разходим по тесните улички на стария град, ще чуем удивителните истории, свързани с Момината Кула . Тя стои тъмна и загадъчна, с изглед към морето в южния край на Баку, в стария, ограден град Ичери Шехер. Кулата е построена през XII век. Името и"Момина" символизира, че е непревземаема, непобедена, което означава, че кулата не е била никога превземана от враг.
След това ще посетим один от най впечатляващите паметници на азербайджанската архитектура – двореца на Ширван шах (XV век)., който е величествено разположен на най високата точка от древната част на Баку, Ичери Шехер. Ще видим Замъка Синик Гала, Кераван Сарай, Джума Джамия и ще се разходим по един от най големите в света булеварди - Бакински булевард.
Свободно време за обяд, по желание - (заплащане на място)или почивка на чаша ароматен чай.
След обяд, екскурзията продължава с влизане в космическо белоснежния Културен център Гайдар Алиев. Центърът Гайдар Алиев, е комплекс от сгради с обща площ от 188 000 квадратни метра. Проектиран е от британската архитектка от иракски произход Заха Хадид, за стила на която са характерни извивките на течащата вода. Това е стил, при който се избягват острите ъгли. Центърът е кръстен на Гайдар Алиев - лидер на съветската епоха в Азербайджан, 1969-1982, и президент на Азербайджан от октомври 1993 до октомври 2003 година. В комплекса има конферентна зала, галерия, и музей. Проектът е предназначен да играе съществена роля в интелектуалния живот на града. Намира се в близост до градския център, и играе ключова роля в преустройството на Баку. Центърът Гайдар Алиев е под формата на течност, която следва естествения релеф и се разгъва в отделните зали и помещения. Всички функционални сгради на Комплекса, заедно с входа, са представени от гънки в една непрекъсната повърхност. Това е международно призната архитектурна работа, която се е превърнале в знакова забележителност и символ на модерния град Баку, най вече заради иновативният си и авангарден дизайн. Сградата е номинирана с много награди.
От историчесеската част на града, екскурзията се пренася в съвременния мегаполис.
Една от главните забележителности на младия град са БАКИНСКИЯ БУЛЕВАРД, ОГНЕНИТЕ КУЛИ И ПЛАНИНСКИЯ ПАРК, откъдето се открива уникално красива панорамна гледка към града.
Вечеря в национален ресторант – включена в цената, / не включва алкохолни напитки/.
Трансфер до хотела. Нощувка

06.09:
Закуска в хотела.
Започва екскурзия в Национално Историко-художествения комплекс Гобустан и 3D Музей, расположени на 60 км от г.Баку с впечатляващи скални изображения – петроглифи/ гравюри/, изсечени от първобитните хора на стените на пещери, скали и каменни вдлъбнатини. Тези първобитни паметници на изкуството, изобразяват културата, флората, фауната, светогледа, обичаите и традициите на древните азери.
По пътя към града, ще посетим джамията Биби-Ейбат, расположена на брега на Бакинския залив. В сградата на джамията и парка са съхранени гробове и могили на почитани и уважавани хора (там е открита и запазена могилата/паметник на Укейми ханъм, потомка на пророка Мохамед).
Обяд в рибен ресторант на брега на морето / включен в цената/.
Турът продължава с преминаване на Апшеронския полуостров, където ще посетим храма на вечния огън Атешгях - място, което никой не очаква да срещне толкова близо до Баку. Храмът на поклонниците на огъня, които са пристигнали тук преди повече от 500 години от Индия и са живяли по тези места до XIX век. Мястото и до ден днешен привлича хиляди поклонници.
Ще видим Янардаг - планината с природния вечен огън и голямо количество уникални исторически паметници, сред които многочислени храмове, замъци, крепости и отбранителни кули от епохата на средновековието.
Връщане в Баку.
Нощувка.

07.09:
Закуска в хотела.
Отпътуване на извънградска екскурзия - град Шемаха, основан преди 2300 години. Древногръцкият учен Птолемей го споменава в трудовете си, както град с името Кемахея. По пътя ще спрем в село Мараза, и ще посетим мавзолей от XV век - Диди баба. Пътят ни продължава към Габала. В продължение на шестотин години, Габала е столица на Кавказка Албания. Планинският въздух опиянява, прекрасните реки, водопади и езера радват очите. Отпътуване за село Нидж, където е построен уникален архитектурен паметник — Удинския храм. Твърди се, че удините са потомци на древните Албанци и са отделно особена етническа група (в момента наброяват около 10 000 човека).

Обяд в Исмаилл, мястото се нарича «Шато Монолит». Там за нас ще бъде организирана и дегустация на вина / включени в цената/.След екскурзията връщане в Баку
Нощувка.

08.09:
Закуска. Трансфер до летище Баку. Полет до Тбилиси
Кацане в Тбилиси, без настаняване в хотела(чек инн в 14 00)
Сити тур - 3 часа.
Катедралния храм «Самеба» («Света Троица» символ на грузинското Възраждане, единство и бесмъртие.) Храмът се извисява над Тбилиси, на върха на планината св. Илия.
Църквата Метехи (V в.) – красив и горд символ на Тбилиси.
Изкачване с асансьор/ платформа до крепоста «Нарикала», в двора на която се намира прекрасен храм. В стените на крепоста са възстановени наблюдателни кули, от които ще направим уникални снимки. От високите крепостни стени се открива изумителна панорама.
Посещение на съвременния архитектуен шедьовър – Моста на Мира и парка Рике.
Разходка по вечерния Тбилиси, улица Шарден, Леселидзе.
Настаняване в хотела.
Вечеря в национален ресторант с фолк програма / не включва алкохолни напитки/

09.09
Закуска в хотела.
Отпътуване за извънградска екскурзия – западна Грузия - Мцхета (Втория Иерусалим).
Мцхета – живия летопис на Грузия. Разкопките на нейна територия са дали огромен археологически материал, обхващащ няколко хилядолетия.
Изкачване в манастира Джвари (V в), където, според сказанията се е молила просветителката на Грузия Святата Нино. От тук се открива прекрасна панорама.
Следва посещение на храма Катедрален Събор «Светицховели» .Сстроителството на храма съвпада с нов етап на разцвета на Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на Грузия.
Покупка на сувенири.
Пътешествието продължава по Военно-грузинския път към крепостта и манастира Ананури, които красиво са усамотени на брега на Жинвалското водохранилище. Ще видим също и най известният грузински високоплонински ски курорт - Гудаури, расположен на 2195м.
Отпътуване за г. Степанцминда (Бивш Казбеги), знаменит със своето живописно расположение в планината Голям Кавказ. Това градче е център на високопланинския туризъм и алпинизъм. Ще посетим старинната Гергетска Църква Св. Троица (XIII в.). Църквата е построена на десния бряг на река Чхери, ляв приток на река Терека, на надморска височина 2170 м., под връх Казбег.
Връщане в Тбилиси и трансфер за вечеря в национален ресторант с фолклорна програма.
Прибиране в хотела. Нощувка

10.09
Закуска в хотела.
Днес ще се запознаем с грузинското винопроизводство и гостоприемство. В източната част на Грузия, уютно е расположена - Кахетия.
Ще спрем в Сигнахи – градът на любовта. Това слънчево и уютно градче е съчетало в себе си елементи от южно-италиянските и грузински архитектурни прелести.
Ще видим също крепостта Сигнахи, влязла в списъка с най известни и мащабни по големината си крепости в Грузия.
Ще посетим манастирския и епископски комплекс Свети Георги - женски монастир «Бодбе». Това е женски манастир с базилика, посветени на Света Нино, свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания.
Пристигане в село Велисцихе.
Дегустация на два вида вино и грузинска водка – чача в музея и във винарна Нумиси. Ще наблюдаваме и ще участваме в процеса на приготвяне и изпичане на ароматния грузински хляб – Шоти и в приготовяне на Хинкали / национално грузинско печиво/, а след това ни очаква истински грузински пир «супра», с дегустация на най вкусните блюда.
Допълнително и включено в цената: Овне печено на жар, тамада и мъжко, полифонично, многогласово пеене ( 4 човека).
Връщане в Тбилиси

11.09
Нощен трансфер за полет Тбилиси – Баку. Следва полет Баку – София.

Цена:
На лице в двойна стая – 1867.00 лв.
На лице в единична стая – 2067.00 лв.
Допълнителна информация
Цената включва:
 • Саболетни билети с АК Бута Ер с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.
Тур на територията на Азербайджан :
 • Трансфери от/ до летище Гайдар Алиев Баку
 • Транспортно обслужване по програмата
 • Екскурзоводско обслужване на руски език
 • 4 нощувки със закуски в хотел Дипломат 3*
 • Входни билети за музеи по програмата
 • 3 обяда, 1 вечеря и 1 дегустация на вина
Тур на територията на Грузия:
 • Трансфери от/ до летището в Тбилиси
 • Транспортно обслужване по програмата
 • Екскурзоводско обслужване на руски език
 • 3 нощувки със закуски в хотел Престиж Палас3*
 • Билети за лифт в Тбилиси
 • Входни такси и билети по програмата
 • 3 вечери в ресторанти с национална кухня- без алкохол
 • 1 дегустация на вино и чача с урок по готварство + обяд в село Велисцихе
 • Джипове до/от Гергети
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR
 • Водач – преводач от България

Цената не включва:
 • Стойността на виза за Азербайджан – 75.00 лв.
 • Стойността на входни такси за обекти, не упоменати в програмата
 • Лични разходи
 • Бакшиши – 40/ 50 USD - заплащат се на място
 • Застраховка “Отмяна на пътуването” с Алианц – от 2% от пакетната цена. За повече информация моля, запитайте в офисите ни.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • 04SEP излита от София 11.55 ч., каца в Баку 16.05ч.
 • 08SEP излита от Баку 09.30ч., каца в Тбилиси в 10.40 ч.
 • 11SEP излита от Тбилиси 01.20ч., каца в Баку 02.30 ч.
 • 11SEP излита от Баку 08.30ч., каца в София 10.55 ч.

Полезна информация:
 • Грузински Lari (GEL)
 • 1 евро = 2.54 Грузински Lari
 • 1 лари =100 тетри. 1 USD = 2.30 GEL;
 • в Азербайджан е азербайджански манат (AZN) - 1 USD = 1,80 AZN

 • Часово време: София – 12.00 ч., Баку – 14.00 ч., Тбилиси – 14.00 ч./ + 2 часа

Минимален брой участници: 21

Условия за записване:
 • Депозит: 800 лв. до три дни след подписване на договор
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:
 • Азербайджан:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Агенцията оказва съдействие за получаване на електронна виза. Необходими документи в JPEG - формат: попълнен визов формуляр, актуална цветна снимка формат 3х4 см, цветно копие на паспорта – предоставят се най-късно 40 дни преди датата на отпътуване
 • Грузия:
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение


ТОП ОФЕРТИ!

Дестинации