ТУРЦИЯ - Загадките на Древна Ликия - чартърен полет от София

За информация
02 980 44 59 / 0884 47 30 34 / 0887 76 45 57

M Принтирай
Описание
ТУРЦИЯ - Загадките на Древна Ликия с чартърен полет от София

 • Ще посетите: Анталия, Памуккале, Фетие, Каш, Кемер, Демре, Симена и Кекова
 • 3 нощувки в Анталия в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Памуккале в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 3 нощувки във Фетие в хотел 4* на база закуска и вечеря


Ексклузивни ЦЕНИ за Ранни записвания 2021!


ПРОГРАМА

Първи ден: София – Летище Анталия – Кемер (70 км)
Излитане от София за Анталия с чартърен полет от Терминал 1 на летище София. Кацане на летището в Анталия. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Втори ден: Кемер – Анталия – Кемер (100 км)
Закуска. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден Вие ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр.н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Трети ден: Кемер – Памуккале (280 км)
След закуска обзорна обиколка на Памуккале (включена в цената). Памуккале (Pamukkale) или „замък от памук“ (превод от турски) е природна забележителност в югозападна Турция, в провинцията Денизли. На върхът на Памуккале се намира древния град Йераполис, като и двете са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес се създават множество земетресения. В следствие от тях се получават множество минерални извори. В тези извори се съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича на замръзнал водопад. Водата е с температура 37°C, която излиза, клокочейки изпод земята, и в изумителни каскади се спуска надолу по поредица от около сто тераси. Водните потоци са издълбали терасите и във вдлъбнатините са се образували топли водни басейни. Клеопатра е посещавала това място и ако искате можете да се потопите в нейния извор - извора на Клеопатра (срещу допълнително заплащане). Водата в този извор е 36-37 °С. Има соли на бикарбонат, сулфат, въглероден диоксид, отчасти на желязо и радиоактивни елементи. Близо над Памуккале се намират развалините на античния град Хиераполис (в превод - Свещен град), основан през 190 г. пр.н.е. от династията на Аталидите - владетелите на Пергамон. Градът бил популярен сред гърците и римляните, страдащите от кожни болести и ревматизъм. Едно от интересните съоръжения в Хиераполис е амфитеатъра. Първоначално той е построен на североизток от северната порта, но е бил разрушен от силно земетресение през 17 г. от н.е. След земетресението през 60 г. от н.е по време на царуването на император Тит Флавий е построен нов театър, издълбан в склона на хълма, на изток, като се използват и останките на ярусите на стария театър. Днес театърът е в процес на реставрация. Побира 10 000 зрители и е втория по големина след този в Ефес в Мала Азия. Следващото забележително съоръжение на града е прочутият му некропол, който се простира от северната до източната и южна част на стария град. Повечето от всичките 1 200 гробници са изградени от варовик. Нещо повече, некрополът е изпълнен със саркофази на високопоставени личности, включително Саркофагът на Марк Аврелий Амианос. По път посещение на Outlet Centre за текстилни изделия. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: Памуккале – Фетие (200 км)
След закуска отпътуване за Фетие. По път посещение на занаятчийница за ювелирни изделия. След обяд пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Пети ден: Фетие
След закуска обзорна обиколка на Фетие (включена в цената). Фетие (Fethiye) е морски курорт в Турция, разположен на западния бряг на залива Фетие на брега на Средиземно море. Една от историческите особености в града, е че тук са живели най-известните гадатели, имащи огромно въздействие за хода на историята. В древността градът се е наричал Телмес и е известен като един от най-старите градове на Ликия. В IX век от н.е. градът е бил преименуван на Макри, а през 1914 г. е наречен Фетие по името на известен турски летец-изпитател, загинал по време на полет през 1913 г. През 1957 г. в следствие на разрушително земетресение, руините на древния град са разрушени. След земетресението Фетие се преражда в нов пристанищен град с население от 32 хил.души. Най-значителния монумент запазен от древния Телмес е скалния некропол. Тези скални гробници изсечени в канарата, която се забелязва от града, датират от VI – IV век пр.н.е. След свободно време за обяд, денят продължава с посещение на градчето Кармиласос (Karmilassos), коeто се намира на 8 км. от Фетие. Средновековното градче датира от 3000 година преди Христа. До 1922 година в това градче е имало близо 25 000 жители. И до наши дни все още са запазени останките на 4 000 къщи, библиотека, няколко малки църкви, ателиета, болници и аптеки, които са доказателство, че е процъфтявал висок социален и културен живот. След обяд се отправяме към залива Йолю Дениз – Мъртво море, който се намира на 15 км. от Фетие. Това е истински рай с богата растителност и мек бял пясък, по естествен начин защитен от откритото море. Ще имате възможност за плаж. След обяд възможност за допълнителна екскурзия до Далян, (Dalyan), Каунос (Kaunos) (срещу допълнително заплащане 40 евро) – До този плаж се достига с малки лодки. Плажът представлява дълъг и тесен подводен бряг, който образува естествена преграда между делтата с прясната вода на река Далян и Средиземно море. Това е една от основните територии за отглеждане на големите морски костенурки (CarettaCaretta), пoради което се нарича “Плажа на костенурките”. Над отвесните скали на реката са се запазили фасадите на ликийски гробници, изрязани от скала, около 400 г. пр.н.е. Според митологията Каунос е основан от крал Каунос, син на карийския Крал Милет и внук на Аполон. Каунос имал и сестра близначка на име Библис за легендата на която, ще иамте възможност да се запознаете на място. След пристигане настаняване в 4* хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Шести ден: Фетие
Закуска. За тези, които са жадни за повече емоции и спомени този ден сме подготвили и допълнителна екскурзия до Гръцкия остров Родос (Срещу допълнително заплащане) с катамаран. Родос (Ρόδος, Rodhes) е най-големия от Додеканезките острови на Гърция в Егейско море. Разположен е на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Остров Родос има форма на острие на стрела, дълъг е 79,7 км и е 38 км широк, с обща площ приблизително 1398 кв. км. Населението наброява 110 000 души. Исторически островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Важни паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина, венецианските замъци край Монолитос и край Критиния. Свободно време за разглеждане на стария град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Седми ден: Фетие – Каш – Кемер (245 км)
След закуска отпътуване за Каш. Каш е прекрасно рибарско селище, намиращо се между зелени хълмове и морето. Сега е туристически град, известен със старинните си улички и къщи и традиционни турски кафенета. Южната ни съседка предлага всякакви възможности за забавление и почивка, но Каш е златната среда. Освен спокойни и чисти плажове там има много исторически забележителности и малки улички с десетки магазинчета, пълни с всевъзможни сувенири и бижута, повечето от които ръчно изработени. Много популярно място е за гмуркане. Свободно време. Продължаваме с една от най-интересните исторически екскурзии. Ще посетите древния град Кекова. Разходка с корабче по заливите на остров Кекова с възможности за плуване в кристално чистите води. Кекова е красив малък остров (едва 4,5 km²) в района на Анталия. Днес островът е необитаем, но е готов да изложи на показ красивите си форми пред всеки любопитен. Тук, на северния бряг на острова, някога е бил разположен древният град Аполония. Но, поради силно сеизмичният характер на района и честите земетресения тук, градът се свлича под морското равнище. Днес Аполония може да се види на дъното сред бистрите сини води. След кратка разходка посещение на град Демре, който е известен като родно място на св. Николай Чудотворец, епископ на античната Мира през IV в. сл.Хр. Множество чудеса са приписвани на светеца след смъртта му, но малко се знае за неговата историческа личност. Погребан бил в църквата в Демре, посветена на паметта му. Легендата разказва, че когато гробът на Св. Николай бил отворен от италиански богомолци, те загубили свяст от уханието на това благовоние. Той е погребан в днешния град Демре, където е построена църква в негова памет. Църквата „Свети Никола” е издигната на мястото на гробницата на светеца, който е бил мъченик под владичеството на император Диоклетиан. Църквата е била и остава популярен поклоннически център, дори и след пренасянето на мощите на Св. Николай в Италия. Това е така, защото поне частичка от неговите свети мощи може би е все още там, в древната ликийска страна, където Светителят извършил много чудеса чрез Божията благодат, довеждал със своите проповеди хората до разкаяние и познание за Бога и ги укрепявал във вярата. Божествения дух на това място, което е регистрирано като археологически обект от първостепенна важност през 1982 г. и е част от световното културно наследство. Настаняване в хотел в Кемер. Вечеря. Нощувка.

Осми ден: Кемер – Летище Анталия – София (70 км)
Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София с чартърен полет и кацане на летището в София Терминал 1.


ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА:
КЕМЕР - ХОТЕЛИ ОТ ВЕРИГАТА LARISSA HOTELS - (или подобен)
ПАМУККАЛЕ – HERAKLES HOTEL - (или подобен)
ФЕТИЕ – TELMESSOS HOTEL - (или подобен)

 

 

-ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА:

 

 

Дати на заминаване

Човек в двойна стая

Единична стая

Трети  възрастен

1-во дете от 2 до 11,99 год.

07.04.2021

254 /339

318 /424

254 /339

216 /288

14.04.2021

254 /339

318 /424

254 /339

216 /288

21.04.2021

254 /339

318 /424

254 /339

216 /288

25.04.2021

254 /339

318 /424

254 /339

216 /288

28.04.2021

275 /367

351 /468

275 /367

223 /298

02.05.2021

275 /367

351 /468

275 /367

223 /298

05.05.2021

275 /367

351 /468

275 /367

223 /298

09.05.2021

275 /367

351 /468

275 /367

223 /298

12.05.2021

275 /367

351 /468

275 /367

223 /298

16.05.2021

275 /367

351 /468

275 /367

223 /298

19.05.2021

306 /407

394 /526

306 /407

236 /315

23.05.2021

306 /407

394 /526

306 /407

236 /315

26.05.2021

306 /407

394 /526

306 /407

236 /315

30.05.2021

306 /407

394 /526

306 /407

236 /315

02.06.2021

306 /407

394 /526

306 /407

236 /315

06.06.2021

322 /429

416 /555

322 /429

245 /326

09.06.2021

322 /429

416 /555

322 /429

245 /326

13.06.2021

322 /429

416 /555

322 /429

245 /326

12.09.2021

322 /429

416 /555

322 /429

245 /326

15.09.2021

322 /429

416 /555

322 /429

245 /326

19.09.2021

322 /429

416 /555

322 /429

245 /326

22.09.2021

322 /429

416 /555

322 /429

245 /326

26.09.2021

322 /429

416 /555

322 /429

245 /326

29.09.2021

306 /407

394 /526

306 /407

236 /315

03.10.2021

306 /407

394 /526

306 /407

236 /315

06.10.2021

306 /407

394 /526

306 /407

236 /315

10.10.2021

306 /407

394 /526

306 /407

236 /315

13.10.2021

275 /367

351 /468

275 /367

223 /298

17.10.2021

275 /367

351 /468

275 /367

223 /298

20.10.2021

275 /367

351 /468

275 /367

223 /298

24.10.2021

254 /339

318 /424

254 /339

216 /288

27.10.2021

254 /339

318 /424

254 /339

216 /288

31.10.2021

254 /339

318 /424

254 /339

216 /288

03.11.2021

254 /339

318 /424

254 /339

216 /288

07.11.2021

254 /339

318 /424

254 /339

216 /288


Допълнителна информация
Цените са на човек в евро и включват:
 • Самолетен билет София-Анталия-София с директен чартърен полет и включени летищни такси
 • Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Обзорна обиколка на Анталия
 • Обзорна обиколка на Памуккале
 • Обзорна обиколка на Фетие
 • Обзорна обиколка на Каш
 • Екскурзия до Демре, Симена и Кекова
 • 3 нощувки в Анталия в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Памуккале в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 3 нощувки във Фетие в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • Екскурзионна програма с лицензиран екскурзовод на български език
 • Всички обиколки, посещения и екскурзии се провеждат с лицензиран автобус
 • Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Алианц“ с покритие 5 000 евро и асистанс

Цените Не включват:
 • Разходите от личен характер
 • Обяд и напитки
 • Входни такси /подлежат на промяна/ - басейна на Клеопатра в Памуккале – (50 TL), античния град Хиераполис (80 TL), църквата „Свети Никола“ (50 TL)
 • Всички услуги предложени по желание
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Алианц''
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 76 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева
 • Такса обслужване - 15 евро на човек за целия престой
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)

Допълнителни екскурзии:
 • Екскурзия до Далян, Каунос – 40 евро
 • Екскурзия до гръцкия остров Родос – 60 евро

Полетна информация в ден СРЯДА:
Летище Излита Каца
SOF-AYT 09:30 ч. 11:10 ч.
AYT-SOF 12:00 ч. 13:40 ч.

Полетна информация в ден НЕДЕЛЯ:
Летище Излита Каца
SOF-AYT 12:30 ч. 14:20 ч.
AYT-SOF 09:45 ч. 11:35 ч.

 • Часовете на полетите са посочени в местни времена
 • Полетното разписание подлежи на препотвърждение
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците

Начин на плащане:
 • Депозит - 10 % от цената
 • Доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи, данни и изисквания:
 • Международен паспорт с минимална валидност 6 месеца
 • Три имена на латиница по международен паспорт
 • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин
 • Номер на паспорт и дата на валидност
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Турция
 • За Деца до 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • Туроператорът не носи отговорност за предоставени неверни данни

Анулационни срокове:
 • Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
 • При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването.
 • Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
 • Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

Горивна такса:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Анталия са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1,18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Обща информация:
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30
 • Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 20 дни преди отпътуване
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност
 • Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. *Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
 • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
 • Туроператорът е сключил застрахователен договор със ЗК “Лев Инс” АД, гр. София, Бул. “Черни Връх” № 51 Д, ЕИК: 121130788, покрити рискове, застрахователна полица № 00088213/13062010010016 и застрахователен лимит – 1 400 000,00 лева, с валидност до 22.01.2021 г.
 • Туроператорът е с удостоверение за регистрация РК-01-7094 от 20.01.2016 г.


ТОП ОФЕРТИ! All Inclusive Почивка в Марса Алам

Дестинации