Септемврийски празници в Босна и Херцеговина и Дървенград

За информация 02 980 44 59 / 0884 47 30 54

M Принтирай
Описание
НОВО! БОСНА и Херцеговина Септември 2019 екскурзия с ДЪРВЕНГРАД и круиз по река ЛИМ!

МОКРА гора и САРАЕВО в едно с КРУИЗ по изумрудените реки: ЛИМ и ДРИНА до ВИШЕГРАД!

ПРОМОЦИЯ до изчерпване на местата - ТОП цена – 319 лв.!

СЕПТЕМВРИЙСКА оферта в хотел на брега на река ДРИНА с включени: 3 нощувки с 3 закуски, 2 стандартни вечери, 4-степенно меню с включени 2 напитки местно производство по избор и празнична вечеря с жива музика и напитки местно производство!

Дати на пътуване: 20.09. – 23.09. 2019

Hotel VISEGRAND 3*, вижте хотела тук: www.hotel-visegrad.com/

Предимства на програмата:
 • прекрасен хотел в центъра на град Вишеград, на брега на река ДРИНА с панорама към удивителният и легендарен МОСТ на ДРИНА!
 • само с тази програма КРУИЗ по живописните и изумрудени реки ЛИМ и ДРИНА до ВИШЕГРАДСКО езеро!
 • включени в цената посещения на: Дървенград и Каменград – селищата на Емир Костурица и манастира ДОБРУН!
 • възможнот за екскурзия до близката столица на Босна и Херцеговина – САРАЕВО


1 ден: София - Чачак - Овчаро-кабларска клисура - Дървенград - Рудо - 490 км.
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина, Рудо и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд ще посетим и слънчевия хълм, наречен Мечавник, където режисьора Емир Костурица построил своя Дървенград или още Кустендорф (от немски език - град край река). Прекрачвайки входа на Дървенград ще се озовете в друг свят – свят спокоен, приказен и подреден. В комплекса си има всичко, което ще намерите и в истински град – централен площад, улици, църква, кино, басейн и спа център, фитнес зала, два ресторанта, кафе-сладкарница, бар и дори затвор. Простото им изброяване обаче далеч не може да опише това, което Мечавник всъщност е. А именно – град, в който животът изглежда наистина е чудо! Свободно време да се насладите на атмосферата на чашка кафе и не пропускайте да опитате сочната баклава, която всички вкусили я туристи препоръчват! Преминаване на близката граница с Босна и Херцеговина и пристигане в град Рудо. Настаняване в СПА хотел Comsar Rudo 4*. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки по избор местно производство. Нощувка.

2 ден: Рудо - Каменград/ Вишеград - круиз по изумрудените реки: Лим и Дрина - Рудо
Закуска. Свободно време за СПА развлечения в хотела или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до Вишеград, съчетана с круиз по реките Лим и Дрина до Вишеградското езеро.
В 10:00 часа сутринта се отправяме към Вишеград, който впечатлява със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните я наричат още и с името „Зеленика”. Разходката ни започва от мостът, построен от Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 с ангария, събирана от сръбските села наоколо и дори от случайни сръбски пътници, попаднали не на място.
Прочутият мост дал и името на романа на писателя Иво Андрич от 1944 год. – Мостът на Дрина. Иво Андрич е любим писател на Емир Костурица и в негова чест той изгражда град от камък, който нарича – Андричград.
Градът е красиво разположен на полуостров образуван при вливането на река Ржава в река Дрина и тъй като за направата на града е използван само камък е известен още и с името – Каменград. Свободно време за около два часа.
Следва круиз с корабче по река Дрина, съпътстван от удивителни и впечатляващи гледки към бреговете на реката, към пръснатите рибарски къщички и зелени морави. Корабчето ще ни преведе и през живописно дефиле с дължина 7 км., с зашеметяваща панорама към пътя, по който току що преминахме с автобуса и главозамайващата височина, на която сме били погледнато от нивото на реката…
В късния след обяд завръщане в хотела. Свободно време за СПА развлечения. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки по избор местно производство. Нощувка.

3 ден: Рудо - Сараево - Рудо - 240 км.
Закуска. Свободно време за СПА развлечения в хотела или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево.
Отличното местоположение на град Рудо в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите” – град, успял и след войната да съхрани своя „ориенталски” стил и външен вид. Сараево е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес православни храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка.
Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши.. Привечер завръщане в хотела. ПРАЗНИЧНА вечеря на богата блок маса с НЕ лимитирани напитки алкохолни и безалкохолни местно производство и жива музика! Нощувка.

4 ден: Рудо - манастир Добрун - София - 490 км.
Закуска. В 08:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътно посещение в манастира Добрун. Манастирът е посветен на „Успение Богородично” и е основан по времето на цар Душан (1340-1343 г.) от жупана Прибил. На северната стена и до днес се съхраняват фрески с портретите на царското семейство – цар Душан, съпругата му Елена и синът им Урош (1343 г.) - ктитори на манастира. Царица Елена е българска княгиня – сестра на българския цар Иван Александър, който я омъжва за сръбския крал. Сватбата им е в Скопие и на нея присъства цар Иван Александър, който по сведения на някои изследователи дарява като зестра на сестра си Скопската област. Пристигане в София вечерта.
Допълнителна информация
ПРОМО пакетна цена на турист до изчерпване на местата!
 • На турист в двойна/ тройна стая - 319 лева
 • Единична стая - 399 лева
 • Дете до 06.99 г. НЕ ползващо легло с 2-ма възрастни в стая - 130 лева
 • Дете 07 - 11.99 г. на доп. легло с 2-ма възрастни в стая - 289 лева

Пакетната цена включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки със закуски на блок маса в СПА хотел http://hotelcomsarrudo.com/en/
 • 2 стандартни вечери 4-степенно меню с включени 2 напитки местно производство по избор
 • Празнична вечеря с жива музика, на богата блок маса с НЕ лимитирани напитки местно производство
 • СПА център: хидромасажна вана, сауна, парна баня, тепидариум и фитнес център
 • Посещение в етно селище на Емир Костурица - Дървенград
 • Посещение в манастира Добрун
 • Застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 2000 евро в ЗК „Левинс”

Пакетната цена НЕ включва:
 • Входни такси за посещаваните обекти: Дървенград - 250 сръбски динара
 • Входни такси за обекти посещавани по желание
 • Круиз с кораб по реките: Лим и Дрина и посещение на Вишеград - 25 евро (минимум 20 туриста)
 • Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод - 20 евро (минимум 20 туриста)
 • Масажи в СПА центъра на хотела

 • Доплащане: медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. - 4 лева; туристи над 70 год. доплащат - 7 лева!
 • ВАЖНО! Допълнителните мероприятия: круиз и екскурзия до Сараево се заявяват и заплащат в България!
 • Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 40 лева от цената!
 • Забележка: за пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. Застраховка!
 • Пътуващите със собствен транспорт се възползват от трансферите на място само ако има налични свободни места в автобуса!
 • Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни - нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
 • При записване - 30 %;
 • Остатъкът - 14 дни преди отпътуване.

 • Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в ЗД „Евроинс “ АД и номерът на застрахователната полица е № 03700100001710/ 23.11.2018 г.
ТОП ОФЕРТИ! ТОП ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ! ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ! ЧЕРНА ГОРА

Дестинации